Indepartarea parului negru : exista oare o solutie mai usoara?

Indepartarea parului negru : exista oare o solutie mai usoara?

Indepartarea parului negru este un factor de ingrijorarea pentru multi barbati, deoarece parul nedorit de pe spate poate scadea stima de sine.
Din cauza unui anumit grad de inaccesabilitate, indepartarea parului negru este greu de facut de unul singur doar daca nu foloseste noile tehnici care au aparut in ultimii ani pe piata.

thumb1Exista trei solutii pentru barbatii care doresc indepartarea parului negru. In doua dintre ele este nevoia de o a doua persoana si a treia poate fi facuta acasa, doar cu putin antrenamant inainte.

Sa vorbim in primul rand despre metodele de indepartare a parului negru care se pot face de unul singur

Raderea

Raderea prin folosirea unei lame de ras obisnuita poate duce la cresterea parului sub piele pe spate. Parul este eliminat intr-un final. Parul care va creste dupa va avea un aspect tepos, aspru la atingere.
In unele cazuri, firul de par nu va creste exact in foliculul lui pilos atunci cand il indepartam cu lama.

Sunt anumite aparate de ras care mai au in rand de lame in plus, orientate exact in directia de crestere a parului negru.
Aceste lame de ras sunt bune pentru indepartarea parului de pe spate si zonele mai joase ale acestuia, care in trecut erau greu accesibile.

Ceara sau sugaring

Cu ajutorul unui prieten, indepartarea parului cu ceara sau sugaring este o metoda eficienta deoarece smulge parul din radacina si tu nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru aparitia parului negru timp de 3 sau 8 saptamani, asta in functie de rapiditatea de cresterea a parului si textura lui care variaza de la o persoana la alta.

In timp ce, ceara este o metoda din ce in ce mai cunoscuta in indepartarea parului negru, sugaring are unele avantaje.
Unul dintre ele ar fi ca pasta sugaring actioneaza doar asupra firului de par si nu si asupra pielii, cum se intampla cu ceara, in acest fel reducandu-se disconfortul.

In plus, sugaring pasta este facuta pe baza de apa si este foarte usor de indepartat fata de ceara, care are la baza petrol.

Laserul sau electroliza

Metoda de epilare definitiva cu laser sau prin electroliza sunt considerate singurele solutii in indepartarea permanenta a parului. Chiar si atunci mai pot aparea fire de par sporadic si rezultatele difera de la o persoana la alta.

Tarifele sunt mai mari fata de celelalte metode de indepartare a parului cu laser, de aceea este indicat sa va faceti unele teste preliminarii inainte de a incepe tratamentul propriu-zis.

Odata, indepartarea cu laser a parului negru cara aparea pe pielea deschisa la culoare era singura metoda existent pe piata. Totusi, acum exista anumite dispositive cu laser trateaza toate tipurile de par si piele. Consultatia este foarte importanta pentru a ne da seama cat de eficienta poate fi aceasta metoda.

Electroliza inseamna distrugerea radacinii piloase folosind curentul electric.

Electroliza poate dura mult mai mult decat laserul deoarece trebuie tratat fiecare fir de par in parte. Indepartarea parului negru de pe spate folosind laserul poate dura intre 2 si 3 ore, pe cand prin electroliza poate dura intre 5 si 10 ore, in functie de suprafata care trebuie tratata.

Pretul pentru o ora de electroliza poate varia de la 25$ la 100$. Cu toate acestea, preturile mai mici nu inseama o perioada mai scurta de tratament. Daca practicantul nu este foarte bine pregatit, tratamentul poate dura mult mai mult decat trebuie!

Indepartarea parului cu laser poate costa in jur de 500$ pe sedinta, dar dar frecventa acestor sedinte poate creste atunci cand este vorba de suprafete mari de tratat, cum este spatele. Consultatiile individuale sunt foarte importante.

Concluzia

Gasirea unei metode de indepartare a parului negru poate fi o adevarata provocare. Multi barbati aleg metodele cele mai ieftine, cum ar fi ceara sau aparatul de ras.

Orice metoda ai ales, vezi daca merita. Ei arata mult mai bine atunci cand muschii nu mai sunt acoperiti de par si se simt cu siguranta mult mai confortabil deoarece indepartarea parului reduce transpiratia si mirosurile corporale.

Daca parul de pe spate incepe sa te deranjeze, alege une dintre metodele de mai sus in indepartarea lui si vezi care ti se potriveste.

Raspunde