5 sfaturi pentru indepartarea parului de pe fata

5 sfaturi pentru indepartarea parului de pe fata

Pentru femei, parul de pe fata este un motiv de disconfort si stanjeneala. Dorinta de a-si indeparta parul de pe fata este asa de puternica, femeile apeland la orice metoda care are rezultate bune. Urmatoarele sfaturi sunt pentru educarea femeii in alegerea unei metode sigure si eficiente pentru indepartarea parului de pe fata.

1. Sunt multe metode folosite pentru indepartarea parului de pe fata, printre care se afla si ceara, crema depilatoare sau albirea. Cea mai usoara, nedureroasa si nu costa nici mult este crema depilatoare. Aceasta solutie functioneaza prin schimbarea texturii parului, facandu-l usor de indepartat.

Desi este eficienta, nu dureaza mult si trebuie repetata la 3 sau 5 zile. Fi sigura atunci cand alegi aceasta crema deoarece trebuie sa se potriveasca tipului tau de piele deoarece cremele folosite pentru indepartarea parului de pe alte portiuni ale corpului pot provoca iritatii pe fata.

2. O alta metoda temporara dar mai eficienta este ceara. Aceasta metoda consta in aplicarea ei pe fata, pe zonele unde se afpa parul nedorit. Ceara este apoi trasa in directia opusa de crestere a parului, extragand parul o data cu ea.

Un punct forte al acestei metode este acela ca parul va creste mult mai greu si mai deschis. Fi atenta ca ceara sa nu fie foarte fierbinte atunci cand o aplici pe fata deoarece iti poate distruge pielea.

3. Epilarea cu zahar este o metoda alternativa epilarii cu ceara, dar poate cauza inrosirea si umflarea pielii. Pe piele se aplica un sirop facut din zahar, apa si suc de lamiae dupa care se indeparteaza. Astfel parul va fi indepartat din radacina.

Epilarea cu zahar este o metoda buna pentru cei care au arsuri pe piele din cauza epilarii cu ceara care a fost aplicata foarte fierbinte pe piele.

4. sunt unele femei carora nu le place sa-si epileze parul de pe fata si asta deoarece, in trecut, au avut experiente nefericite sau au pielea de pe fata foarte sensibila. Oricare ar fi motivul, aceste femei apeleaz la albire. Aceasta metoda nu este foarte buna in indepartarea parului facial, dar face parul mult mai greu de vazut. Este o metoda usoara si rapida care dureaza timp de 3 saptamani.

5. raderea nu este o metoda recomandata pentru indepartarea parului de pe fata la femei. Aceasta metoda trebuie efectuata in fiecare zi si cauzeaza o indesire a parului dar ii si inchide culoarea. In timp ce metodele de mai sus sunt atat pentru femei cat si pentru barbate, raderea trebuie facuta doar de barbati.

Raspunde